Ételeink nagy része - ha a vizet nem vesszük figyelembe -
fehérjékből, zsírokból, szénhidrátokból (alapvető tápanyagok) áll, illetve kis
mennyiségben vitaminokat és ásványi anyagokat (kiegészítő tápanyagok) is
tartalmaznak. Az alapvető tápanyagok biztosítják az energiát a szervezet
egészséges működéséhez, a kiegészítő tápanyagok pedig katalizálják az
energia-átalakító folyamatokat.
A fehérjék testünk építőkövei, nélkülözhetetlenek a szövetek
felépítéséhez. Enzimek, hormonok alkotórészei, szerepet játszanak a szervezet
sav-bázis egyensúlyának kialakításában és a víz megkötésben.
A fehérjéket aminosavak alkotják, amelyekből az emberi
szervezetben húszféle található. Közülük tízet saját magunk is képesek vagyunk
előállítani, a másik tízet viszont nem, ezeket a táplálkozás során kell bevinni
a szervezetbe. Ezeket hívjuk esszenciális aminosavaknak.
A teljes értékű fehérjék azok a fehérjék, melyek a szervezet
számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az esszenciális
aminosavakat. Ilyenek az állati eredetű fehérjék pl. a hús, a tej, a tojás stb.
Akik a vegetárius táplálkozást követik, számolniuk kell
azzal, hogy a növények nagy része nem tartalmaz teljes értékű fehérjéket. Ez
azonban nem azt jelenti, hogy aki a növényi étrendet választja, nem juthat
hozzá az esszenciális aminosavakhoz. Egyrészt a szója kivétel, másrészt
két-háromféle növényi eredetű táplálék már biztosítja a teljes értékű fehérjék
bevitelét.
A Wellness by Oriflame levesporok három kiemelkedően magas
fehérjetartalmú növényt tartalmaznak: borsót, szóját és burgonyát. Ezek együttesen biztosítják a szervezet
számára az egészséges működéshez szükséges teljes értékű fehérjéket. A
fehérje-összetevők kombinációját Svédországban, az Igelösa Életmódtudományi
Központban fejlesztették és tesztelték.
Mi teszi különlegessé
a Wellness levesporokból készült levest?
Világhírű svéd tudósok fejlesztése.
100 %-ban
természetes, kiváló minőségű összetevőket tartalmaz.
Németországban, HACCP tanúsítvánnyal rendelkező gyárban készül.
Teljes értékű fehérjebevitelt biztosít.
Repceolajból származó magas Omega-zsírsav-tartalmú.
Alacsony GI-érték.
A cikoriagyökérből nyert inulin magas rosttartalmat nyújt.
Vegetáriánusok, vegánok, tejfehérje-, tojás-, glutén- és
laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.
Miért ajánlott a
levesek fogyasztása?
1. Ideális
táplálék.2. Csökkenti az éhségérzetet és az étvágyat.
3. Fokozza az energiát és a koncentráló-képességet.
4. 1 perc alatt elkészül.
Tápanyagtartalom:
(egy adag, 28 g)
• 100
kcal/418 kJ kalória
• 10 g fehérje • 11 g szénhidrát
• 1,5 g zsír
Egy adag elkészítése:
1. Tegyen
egy tálba 2 evőkanál (28 g
vagy 0,5 dl) levesport.
2. Forraljon
fel 220 ml vizet, majd lassan
adja a levesporhoz.
3. Csomómentesre
keverje össze.
A doboz levespor
14 adag leves elkészítéséhez elegendő.
Spárga-ízesítésűlevespor (kód: 24694)
Paradicsom – és bazsalikom ízesítésű levespor (24693)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése