2012. október 12., péntek

Ecobeauty - illat, kézkrém, tusolózselé


Oriflame Puressence by Ecobeauty EdT

Kínálatunk első EdT-je, amely újrahasznosított üvegben (gyártásakor nem történik széndioxid kibocsájtás), kimondottan erre a célra ültettet fákból készült fakupakkal és organikus eredetű alkohollal készült. A 100%-ban természetes anyagokból készült illat karaktere: fűszeres-virágos.
A friss, kissé kesernyés fejjegy elemei: bazsalikom levelének és virágjának illóolajai, édes narancs héjának hidegen sajtolt eszenciái és a keserű narancs levelének és ágának kivonatai.
A virágos szívjegyet felépítő ylang-ylang, napraforgó, jázmin aromák kiegészülnek a bolgár rózsa frissen szedett, desztillációval nyert illóolajával.
A szívjegy édeskés karakterét a fűszeres alapjegy teszi izgalmassá. A karakteres vetiver, az érzéki vanília és a Dél-Amerikából származó, egzotikus tonkabab alkotta illatkompozíció érzékiséget kölcsönöz az EdT-nek.
A női EdT négy, független szervezet akkreditálásával rendelkezik: 
Az Ecocert Natural – nemzetközi tanúsítvány garantálja, hogy az Ecobeauty termékek összetevői minimum 95%-ban természetes eredetűek, illetve minimum 5%-ban organikus eredetűek. Emellett ezek a termékek nem tartalmazhatnak parabént, szilikont, ásványi olajakat, mesterséges illatanyagokat vagy színezéket. 
A kozmetikumok természetességét az Ecocert Greenlife tanúsította az Ecocert Standard alapján, http://cosmetics.ecocert.com   
FSC (Forest Stewardship Council) A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa tanúsítvány jelzi, hogy az adott termék megfelel a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés és gyártás feltételeinek. A csomagolásra felhasznált papír és fa kifejezetten az erre a célra ültetett fából származik.
A Vegan Society tanúsítványa garanciát jelent arra nézve, hogy az Ecobeauty termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.
A Fairtrade a méltányosság elvén alapuló szabadkereskedelmet képviseli, és lehetőséget nyújt a fejlődő országok gazdálkodóinak életminőségük javítására oly módon, hogy az általuk termelt alapanyagok értékesítéséből származó haszon náluk marad.
Az Oriflame a világon az első olyan kozmetikai cég, amelynek Ecobeauty néven forgalmazott kozmetikumai négy, független szervezet akkreditálásával rendelkeznek.

Az Ecobeauty kézkrém és tusolózselé gazdag összetétele erőteljes védelmet, regenerációt és intenzív ápolást nyújt bármilyen - beleértve az érzékenyt is - bőrtípus számára.

Oriflame Ecobeauty kézkrém
A kézkrém számos növényi kivonata közül kettő organikus eredetű: a kókuszolaj és a glicerin.
Az organikus kókuszolaj Fairtrade által közvetített összetevő.
A kókuszdióból nyert olaj kiváló hidratáló hatással rendelkezik. Védőréteget képezve a bőrön, meggátolja annak kiszáradását, tápanyagai kitűnően regenerálnak, illata kellemes.
A glicerin az egyik legerősebb vízmegkötő képességgel rendelkező növényi kivonat. Elsősorban a bőrfelszín hidratáltságában van szerepe.
A Fairtrade sheavaj a mai kor egyik leggyakrabban használt, a bőr természetes védelmét, működésének egyensúlyát biztosító összetevő. Magas A-, E-, F- vitamin és esszenciális zsírsav  tartalma hosszan tartó hidratáló hatást nyújt, valamint pótolja a gyakori kézmosás miatt kialakuló zsírhiányt. Természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik, bőrpuhító hatású és tökéletesen felszívódik – azaz nem hagy a bőrfelületen zsírréteget. 

Tudta?
A sheavaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit, és akár 200 éven keresztül is terem. Ligetes, fás szavannákon elterjedt növény, ahol hatalmas példányai élnek. A karitéfa egész évben terem, de általában évente csak egy-két alkalommal szüretelik. Sokáig varázserőt tulajdonítottak neki.

Oriflame Ecobeauty tusolózselé

A rendkívül lágy, szappanmentes formula hatékonyan tisztít, hidratál és frissít. Tisztítás során megóvja a bőr természetes puhaságát, lágyságát megteremtő saját zsiradékait. Organikus glicerint és kókuszolajat és Fairtrade cukorkivonatot tartalmaz.
A cukor magas glycol- és alpha-hydroxi sav tartalma segíti a bőrfelszín tisztulását, kondicionáló, hidratáló, méregtelenítő szerepe mellett támogatja a káros környezeti hatásokkal szembeni bőrvédelmet.
A tusolózselében felhasznált cukor egy afrikai országból, Malawiból származik.
A tusolózselé három tanúsítvánnyal rendelkezik: Ecocert Natural, Fairtrade és Vegan Sociaty. Mivel a csomagolás során nem kerül sor fából származó csomagolóanyag felhasználására, ezért az FSC tanúsítványának nincs létjogosultsága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése