2013. szeptember 12., csütörtök

Pihenjen vagy töltődjön fel energiával az ÚJ Növényi alapú instant italporokkal!



A történelem során a világ minden táján használtak az emberek növényi főzeteket gyógyítási vagy egészségmegőrző céllal. Az elmúlt néhány év során, tudományos kutatások is igazolták ezeknek a növényeknek az egészségre gyakorolt hatását. A régi hagyományokra és a modern kutatásokra alapozva fejlesztettük ki a két új Wellness by Oriflame Növényi alapú, instant italport, amely az összetevők egyedi kombinációjának köszönhetően segíthet Önnek relaxálni vagy több energiához jutni.

Növényi alapú, revitalizáló hatású instant italpor

A Revitalizáló italpor egy sor olyan összetevőt tartalmaz, amelyek a legősibb gyógyító hagyományokban a fizikai és mentális erő növelését szolgálták. 



Főbb összetevők és néhány tulajdonságuk:

Szerecsendió – Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést. Hagyományos kellemetlen szájszag elűző, az eugenol nevű illatos anyagnak köszönhetően. Az eugenol gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír. Ezen kívül, illata elnyomja a kellemetlen szagokat, pl. fokhagymáét. 
Narancs – Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést. Különböző terápiás eljárások során frissítő, élénkítő tulajdonságai miatt használják.
Ginzeng gyökér (Panax Ginseng) – a tradicionális kínai orvoslás által gyakran használt növény. Több kutatás is igazolta revitalizáló hatását, mely a kognitív (mentális) funkciók javításán keresztül mutatkozik meg. Ezen kívül, tanulmányok kimutatták, hogy a ginzeng csökkentheti a magas vércukorszintet. 


Ginzeng

Guarana – Dél Amerikában, az Amazonas területén honos növény. Koffeintartalmának köszönhetően javítja a testi és szellemi teljesítőképességet.


Guarana

Fekete tea – világszerte ismert és élénkítő italként milliók fogyasztják. A tea polifenol tartalma, mint azt a legújabb kutatások kimutatták, segíthet olyan szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mint a stroke. 
Inulin – növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Természetes cukorpótló, nem növeli a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin.

A Revitalizáló hatású instant italpor fogyasztását ebéd után javasoljuk, amikor gyakran ránk tör az álmosság. Egy adagban csupán 27 mg koffein van, mégis hatékonyan veszi fel a harcot a fáradtság ellen, köszönhetően az összetevők együttes hatásának. Egy átlagos csésze kávé 70-180 mg koffeint tartalmaz.

Növényi alapú, revitalizáló hatású, instant italpor, Kód: 24695

Növényi alapú, nyugtató hatású instant italpor

A nyugtató instant italpor olyan zamatos gyógynövények egyedi keveréke, amelyeket évszázadok óta használnak a hagyományos orvoslásban és amelyek bizonyított antioxidáns összetevőkkel rendelkeznek.



Főbb összetevők és néhány tulajdonságuk:

Kamilla – számos hagyományban világszerte szorongásoldóként és gyenge nyugtatóként használják. Köztudott gyulladáscsökkentő hatása is.

Kardamom – délkelet Ázsiában termesztett fűszernövény. Számos jótékony hatással bír: javítja az emésztést, gyomorerősítő, felfúvódás ellen is hatékony, köhögéscsillapító és tonizáló szer, fejfájás ellen is jó.

Rooibos tea (Aspalathus linearis) – vörös fokföldirekettye afrikai cserje. Sokan valódi elixírként tekintenek a belőle készült, koffeinmentes italra, ezért széles körben elterjedt fogyasztása. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz), antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést. 


Rooibos tea

Fahéj – számos jótékony tulajdonsága közül, a kutatók számára a legizgalmasabb az, hogy a fahéj fogyasztásával a vércukorszint ingadozása csökken, vagyis a cukorszint kiegyensúlyozottabbá válik. Emellett a fahéj hathatós segítség lehet hányingerre vagy egyéb gyomorpanaszra. Emésztést segítő jellege miatt a fahéj hasznos fűszer a fogyókúrázók számára is.

A fentieken kívül a nyugtató hatású instant italpor gyömbért, illetve fekete borsot tartalmaz. Az első jól ismert, hagyományos emésztésjavító, míg az utóbbinak köszönhetően az italpor kellemes, melegítő hatást nyújt.

Gyömbér
Inulin – növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Természetes cukorpótló, nem növeli a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin.

A fent felsorolt összetevők kombinációjának köszönhetően a Növényi alapú, nyugtató hatású, instant italpor fogyasztását vacsora után az esti órákban ajánljuk. 

Növényi alapú, nyugtató hatású, instant italpor, Kód: 25032

Csak egy ötlet…
„ Mostanában a délután során elfogyasztott italokat a Revitalizáló italporra cseréltem le, esténként pedig, ha előjön a cukor utáni vágy, a családnak egy különleges csemegét készítek – Nyugtató hatású instant italpor néhány csepp édes agave sziruppal és egy kevéske tejjel. Nagyon ízletes és egészséges! Próbálja ki és biztos, hogy Ön is ennyire lelkes fogyasztója lesz az új italporoknak, mint én…” 

Burcak Ulmer
MSc, táplálkozástudományi szakértő, termékfejlesztő, Wellness by Oriflame

1 megjegyzés: