2012. október 3., szerda

Ecobeauty


Az Ecobeauty az első olyan kozmetikai termékcsoport a világon, amelynek megalkotását 4 független, nemzetközi szervezet is akkreditálta. A négy szervezet számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a természetesség és a környezetvédelem.

Szervezetek:

A Fairtrade a méltányosság elvén alapuló szabad kereskedelmet képviseli. Lehetőséget nyújt a fejlődő országok gazdálkodóinak abban, hogy jobbá válhasson életminőségük. Ezt oly módon éri el, hogy az alapanyagok értékesítéséből származó hasznot náluk hagyja. Az Ecobeauty temékekben a Fairtrade által közvetített két összetevő: a kókuszolaj és a sheavaj.

FSC (Forest Stewardship Council) A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa a világ első számú független szervezete, amely harcol a fenntartható és felelős erdőgazdálkodásért. Tanúsítványa igazolja, hogy  a csomagolásra felhasznált papír kifejezetten az erre a célra ültetett fából származik.

A Vegan Society tanúsítvány igazolja, hogy a sorozat nem tartalmaz állati eredetű összetevőket és a készítményeket nem tesztelték állatokon.

Az Ecocert Natural tanúsítvány garantálja, hogy az összetevők természetesek, illetve organikusak valamint a hatóanyagok kinyerése kíméletes és etikus módon történik. 
Az Ecocert tanúsítványának feltételei:
  • a készítmények összetételének minimum 95%-a természetes, minimum 50%-a növényi és minimum 5%-a organikus eredetű legyen (az Ecobeauty termékekben ennél magasabbak a %-os arányok!)
  • a kozmetikum nem tartalmazhat állati eredetű hatóanyagot, parabént, szilikont és ásványi olajat
  • illatosításra kizárólag az Ecocert által elismert természetes illatanyagok használhatóak.



Ecobeauty bőrkisimító nappali krém- kód: 23404
Ecobeauty bőrkisimító éjszakai krém- kód: 23406
Ecobeauty bőrkisimító szemkörnyékápoló krém- kód: 23407

Az Oriflame termékfejlesztői megalkottak egy rendkívül hatásos formulát (Natural Pro-blend TM).
A formula nem egy hatóanyagból áll, hanem a termékekben megtalálható leghatékonyabb növény- és gyümölcskivonatoknak egy harmonikus elegyét jelenti.
A  Natural Pro-blend TM a bőr természetes megújulási képességével összhangban működve támogatja a bőr egészségét és szépségét.

Hogyan hat a bőrre a Natural Pro-blend TM? 
  • Megakadályozza a szabadgyökök bőrkárosító hatását.
  • Megerősíti a bőr védekezőképességét és növeli hidratáltságát
  • Támogatja a bőr megújulási folyamatait.


Melyek az organikus összetevők?
Glycerin (nappali, éjszakai és szemránckrém) – biztosítja a bőrfelszín hidratáltságát.
Tápióka keményítő (éjszakai és szemránckrém) – az Amazonas vidékéről származik, puhítja a bőrt és javítja a bőr szerkezetét.
Kókuszolaj (nappali, éjszakai és szemránckrém) - vitaminokban és zsírsavakban gazdag, ápolja a bőrt és védi a környezeti stresszel szemben.

Melyek a Fairtrade által közvetített összetevők?
Kókuszolaj (nappali, éjszakai és szemránckrém) - vitaminokban és zsírsavakban gazdag, táplálja a bőrt és védi a környezeti stresszel szemben.
Sheavaj (nappali, éjszakai és szemránckrém) - zsiradékai kiegyenlítik a bőrfelszín természetes zsírtartalmát, védik azt a kiszáradással szemben és természetes UV-védelmet nyújt.

Tartalmaznak svéd összetevőket az Ecobeauty termékek?
Igen, kétféle hatóanyag származik Svédországból (arckrémek - és szemránckrém): svéd vörösáfonya és ezüsttövis kivonat. Mindkettő gazdag esszenciális zsírsavakban és antioxidánsokban, így tápláló és védő hatást kölcsönöznek a készítményeknek.

További összetevők:
Regeneráló: siegesbeckia orientalis, tonizáló, rugalmasságot fokozó rozmaring és antioxidáns hatású napraforgóolaj.
Mindhárom termék 99,8%-ban természetes (a 0,2 %-ot az Ecocert által engedélyezett, természetazonos konzerválószerek adják), 10% körüli organikus összetevőket tartalmaz és bőrgyógyászok által tesztelt!
A nappali krém lágy állagú, könnyen felszívódó, intenzíven hidratálja és védi a bőrt a szabadgyökökkel szemben, azonnal megteremti optimális komfort érzetét. UV-szűrőt nem tartalmaz. Az UV-védelem biztosítására szükség esetén vékony rétegben vigyen fel UV-szűrőt tartalmazó Oriflame nappali krémet.
A gazdag összetételű éjszakai krém feltölti és regenerálja a bőrt az éjszaka folyamán.
A szemránckrém azonnal puhítja, védi, kisimítja a szemkörnyék bőrét és csökkenti a fáradtság jeleit.
Illatosítót nem tartalmaz.
A nappali és éjszaki krémek természetes illatanyagai enyhén citrusos, nagyon kellemes illathatást nyújtanak.
Az arckrémek, a hatóanyagok védelméért és a higiénikus használat biztosítására pumpás kiszerelésűek (a szemránckrém tubusos).
A csomagolóanyagok 100%-ban újrahasznosíthatóak.
Az Ecobeauty használatát minden bőrtípusra – beleértve az érzékenyt is - és minden életkorban javasoljuk. A bőr tisztítására és tonizálására a bőrtípusnak megfelelő más Oriflame család termékeit ajánljuk. (Aloe, Royal Velvet stb.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése