2012. november 30., péntek

Táplálkozzon egészségesen a Wellness-levesporokból készült levesekkel!

 
Ételeink nagy része - ha a vizet nem vesszük figyelembe - fehérjékből, zsírokból, szénhidrátokból (alapvető tápanyagok) áll, illetve kis mennyiségben vitaminokat és ásványi anyagokat (kiegészítő tápanyagok) is tartalmaznak. Az alapvető tápanyagok biztosítják az energiát a szervezet egészséges működéséhez, a kiegészítő tápanyagok pedig katalizálják az energia-átalakító folyamatokat.

A fehérjék testünk építőkövei, nélkülözhetetlenek a szövetek felépítéséhez. Enzimek, hormonok alkotórészei, szerepet játszanak a szervezet sav-bázis egyensúlyának kialakításában és a víz megkötésben.

A fehérjéket aminosavak alkotják, amelyekből az emberi szervezetben húszféle található. Közülük tízet saját magunk is képesek vagyunk előállítani, a másik tízet viszont nem, ezeket a táplálkozás során kell bevinni a szervezetbe. Ezeket hívjuk esszenciális aminosavaknak.

A teljes értékű fehérjék azok a fehérjék, melyek a szervezet számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az esszenciális aminosavakat. Ilyenek az állati eredetű fehérjék pl. a hús, a tej, a tojás stb.

Akik a vegetárius táplálkozást követik, számolniuk kell azzal, hogy a növények nagy része nem tartalmaz teljes értékű fehérjéket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy aki a növényi étrendet választja, nem juthat hozzá az esszenciális aminosavakhoz. Egyrészt a szója kivétel, másrészt két-háromféle növényi eredetű táplálék már biztosítja a teljes értékű fehérjék bevitelét.

A Wellness by Oriflame levesporok három kiemelkedően magas fehérjetartalmú növényt tartalmaznak: borsót, szóját és burgonyát.  Ezek együttesen biztosítják a szervezet számára az egészséges működéshez szükséges teljes értékű fehérjéket. A fehérje-összetevők kombinációját Svédországban, az Igelösa Életmódtudományi Központban fejlesztették és tesztelték.

Mi teszi különlegessé a Wellness levesporokból készült levest?


Világhírű svéd tudósok fejlesztése.
100 %-ban természetes, kiváló minőségű összetevőket tartalmaz.

Németországban, HACCP tanúsítvánnyal rendelkező gyárban készül.
Teljes értékű fehérjebevitelt biztosít.

Repceolajból származó magas Omega-zsírsav-tartalmú.
Alacsony GI-érték.

A cikoriagyökérből nyert inulin magas rosttartalmat nyújt.
Vegetáriánusok, vegánok, tejfehérje-, tojás-, glutén- és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.

Miért ajánlott a levesek fogyasztása?
1.       Ideális táplálék.
2.       Csökkenti az éhségérzetet és az étvágyat.
3.       Fokozza az energiát és a koncentráló-képességet.
4.       1 perc alatt elkészül. 

Tápanyagtartalom:
(egy adag, 28 g)

• 100 kcal/418 kJ kalória
10 g fehérje

11 g szénhidrát

• 1,5 g zsír

Egy adag elkészítése:

1.       Tegyen egy tálba 2 evőkanál (28 g vagy 0,5 dl) levesport.

2.       Forraljon fel 220 ml vizet, majd lassan adja a levesporhoz.

3.        Csomómentesre keverje össze.

A doboz levespor 14 adag leves elkészítéséhez elegendő.


Spárga-ízesítésűlevespor (kód: 24694)
Paradicsom – és bazsalikom ízesítésű levespor (24693)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése